Babi ketjap (Indonesische stoofvleesschotel)

Babi ketjap (Indonesische stoofvleesschotel)

Babi ketjap (Indonesische stoofvleesschotel)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

3 uien
4 knoflooktenen
gemberwortel
600 gr hamlappen
olie
1 prei
3 eetl bakgembersiroop
2 eetl azijn
1 dl zoete ketjap
2 bosuitjes

Bereiden

Drie uien en 4 knoflooktenen snipperen, stukje (4 cm) gemberwortel raspen. Hamlappen in 2 cm grote stukjes in 1/2 dl olie omscheppend bruin bakken, uien erbij roeren en 7 min. Zacht bakken. Er 1 prei in ringen, 3 eetlepels bakgembersiroop, 2 eetlepels azijn, 1 dl zoete ketjap en 1 dl water bij roeren en 40 min. Zachtjes stoven.
De babi ketjap ‘s ochtends bereiden,zodat de smaak goed in kan trekken. Tot slot 2 gesnipperde bosuitjes erdoor scheppen. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus